Dreame D9 är en innovativ robotdammsugare som är utvecklad av det välrenommerade varumärket Xiaomi, känd för att integrera modern teknologi i sina hushållsprodukter. Med sin avancerade navigering och starka sugkapacitet har Dreame D9 blivit ett uppskattat verktyg i många hem för att underlätta städningen.

Teknologi & Funktioner:

 • Sugkraft: Dreame D9 stoltserar med en imponerande sugkraft på upp till 3 000 Pa, vilket gör den till en effektiv lösning för att ta bort smuts och damm från ditt hem.
 • Moppfunktion: Utöver dammsugning har den även våtmoppningsförmåga, vilket ger en omfattande golvrengöring.
 • Batteritid: En lång batteritid tillåter den att rengöra stora ytor, upp till 250 m², på en enda laddning.
 • AI-teknik: Utrustad med avancerad AI, navigerar denna robotdammsugare klokt runt möbler och andra hinder i hemmet.

Design & Praktiska Egenskaper:

 • Tröskelförmåga: Dreame D9 tar sig an utmaningar som trösklar på över 1,8 cm, en särskilt användbar funktion för att flytta mellan olika rum utan problem.
 • Dammsugarens Kapacitet: Med rymliga damm- och vattentankar är den väl förberedd för att hantera städning av olika storlek och varaktighet.

Användarvänlighet:

 • Dreame D9 är känd för att vara en användarvänlig robotdammsugare. Den kan i vissa lägen producera mer ljud än jämförbara modeller, men detta vägs upp av dess smarta kartläggning och navigeringsteknik.

I kort kan du förvänta dig en kraftfull och mångsidig städpartner i Dreame D9, som bygger på Xiaomi’s styrka i teknologisk innovation för att leverera en solid städprestation i ditt hem.

Design och Byggkvalitet

När du utforskar Dreame D9 robotdammsugaren kommer du att upptäcka dens högkvalitativa byggnad och genomtänkt design, som kombinerar praktiska tillbehör med en stilren estetik.

Uppackning och Tillbehör

När du packar upp din Dreame D9 finner du nödvändiga tillbehör som behövs för både dammsugning och moppning. Innehållet är välorganiserat och skyddat, vilket ger dig en bra start för en direkt användning av roboten.

Estetik och Dimensioner

Dreame D9 har en slående estetik med en blank vit finish som passar väl in i de flesta hem. Dess dimensioner gör att den kan navigera smidigt runt möbler och komma åt svåråtkomliga områden. Robotdammsugarens vikt och storlek är balanserade för att maximera rörlighet utan att kompromissa med stabiliteten under drift.

Dammbehållare och Filter

Dreame D9 är utrustad med en stor dammbehållare vilket minimerar behovet av frekventa tömningar. Dess filter är designade för att fånga upp även de finaste partiklarna, vilket bidrar till en renare miljö och håller dammbehållaren fräsch längre.

Navigeringsteknologi

Din Dreame D9 använder avancerad lidarteknologi för att göra städningen både effektiv och noggrann. Genom denna teknik möjliggörs glidande förflyttningar och precision i navigeringen av hemmets alla rum.

Lidar och Kartläggning

Dreame D9 är utrustad med Lidar-sensorer som möjliggör punktlig kartläggning av ditt hem. SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) teknologi används för att dammsugaren ska kunna skapa en livekarta medan den rör sig, vilket säkerställer att ingen yta missas.

Hinderhantering

Robotdammsugaren använder sina infraröda sensorer för att identifiera och navigera runt hinder. Detta innebär att möbler, leksaker och andra föremål undviks med precision, minskar risken för fastkörning och skyddar dina ägodelar.

Virtuella Väggar och No-go Zoner

Med Dreame D9 kan du ställa in virtuella väggar och no-go zoner genom dess tillhörande app. Dessa funktioner förhindrar dammsugaren från att komma in i områden där du inte vill att den ska städa, som barnrummet eller matplatsen under måltider.

Städfunktioner

Dreame D9 erbjuder en rad effektiva städfunktioner för ditt hem, från kraftfull sugkapacitet till avancerad moppningsteknik, för att säkerställa en grundlig rengöring på alla typer av golv.

Sugkraft och Rengöringslägen

Dreame D9 har en sugkraft på upp till 3000Pa som säkerställer att smuts, damm och annat skräp effektivt tas upp från olika golvtyper. Dammsugarens olika rengöringslägen anpassar sig automatiskt för optimal prestanda på såväl hårda golv som mattor. Carpet Boost-funktionen ökar automatiskt sugkraften när en matta detekteras, vilket ger en djupare rengöring.

Golvvård och Mattlänkning

Din Dreame D9 känner av olika golvtyper och justerar sitt rengöringsprogram för bästa möjliga resultat. För mattor har robotdammsugaren automatisk mattlänkning som tillåter den att klättra över trösklar och övergå mellan olika underlag utan problem. Dustbin capacity är utformad för att hantera stora ytor utan att behöva tömmas ofta, vilket underlättar hela städningsprocessen.

Moppningsteknik

Moppningsfunktionen hos Dreame D9 är utrustad med en vattentank med 270 ml kapacitet som är tillräcklig för att moppa stora ytor utan påfyllning. Med hjälp av avancerad teknik doserar roboten vattenmängden noggrant för att ge dina golv en effektiv men skonsam rengöring. De utbytbara moppdynorna bidrar till ett skinande resultat vid varje städning.

Batteri och Autonomi

Din Dreame D9 robotdammsugare är utrustad med ett kraftfullt batteri på 5200 mAh. Detta tillåter den att städa effektivt under en längre period.

Batteritiden varierar beroende på användning och kan påverkas av faktorer som storleken på utrymmet som ska städas och vilket rengöringsläge som används. När batteriet börjar ta slut, återvänder robotdammsugaren automatiskt till sin dockningsstation för att ladda.

Om du upplever några problem med batteriets prestanda, kan en firmware-uppdatering ofta förbättra situationen. Uppdateringar sköts smidigt genom din tillhörande smartphone app och kan inkludera förbättringar som påverkar batterihanteringens effektivitet.

Med tanke på dess långa batterilivslängd och intelligenta laddningshantering är Dreame D9 ett utmärkt val för dig som önskar minimalt underhåll. Här är några snabba punkter att komma ihåg om Dreame D9’s batteri och autonomi:

 • Batterikapacitet: 5200 mAh
 • Automatisk återgång till dockningsstation för laddning
 • Firmware-uppdateringar kan förbättra prestanda och effektivitet

För att hålla din robotdammsugare i optimalt skick, se till att följa tillverkarens rekommendationer för laddning och underhåll av batteriet.

Kontroll och Anpassning

Dreame D9 robotdammsugare erbjuder enkla och intuitiva metoder för att kontrollera och anpassa din städning via moderna tekniska lösningar. Med flera anslutningsalternativ kan du enkelt skräddarsy städupplevelsen efter dina behov.

App och Anslutningsmöjligheter

För att hantera Dreame D9 använder du den tillhörande Mi Home-appen (även känd som Xiaomi Home-appen) som finns tillgänglig för både iOS och Android. Med appen kan du enkelt starta och stoppa städningen, se en karta över de områden som har blivit rengjorda samt ange schemaläggningar för städning. Genom appen är det även möjligt att justera dammsugarens sugkraft, vilket direkt påverkar prestandan.

 • Navigation och kartläggning: Effektivt genom tekniken LIDAR Mapping samt SLAM-agentmetoden.
 • Prestandainställningar: Ställ in sugkraften efter behov.
 • Schemaläggning: Anpassa hushållsrutiner genom att tidsbestämma städningen.

Stöd för Alexa och Google Assistant

Dreame D9 har stöd för röststyrning genom Amazon Alexa och Google Assistant, vilket möjliggör ännu enklare användning. Du kan ge kommandon och utföra inställningar via röst utan att behöva använda telefonen.

 • Amazon Alexa: ”Alexa, starta robotdammsugaren.”
 • Google Assistant: ”Ok Google, pausa städningen på robotdammsugaren.”

Dessa smarta röstassistenter öppnar upp för en mer handsfree upplevelse och förenklar interaktionen, särskilt när du är upptagen med andra sysslor.

Modeller och Variationer

I jakten på den perfekta robotdammsugaren står du inför ett urval av modeller – var och en med sina egna styrkor. Dreame D9 och D9 Max framträder som imponerande alternativ som förenklar städningen i hemmet.

Dreame D9 och D9 Max

Dreame D9 är en robotdammsugare som erbjuder effektiviteten hos HEPA-filter, och förmågan att navigera i ditt hem med hjälp av laserbaserad kartläggning. Denna modell har även en inbyggd moppsystemsfunktion och anslutning via en tillhörande app. Dreame D9 Max tar detta ett steg vidare med förstärkt sugeffekt och en omformulerad borstkonstruktion som ger en djupare och mer omfattande rengöring, vilket varit ett av Dreames mål när denna instegsmodell uppgraderades.

 • Dreame D9 Pro och V10: Även om denna diskussion fokuserar på D9-serien, bör det nämnas att Dreame erbjuder andra modeller, såsom D9 Pro och V10, med olika funktioner och innovativa lösningar som kan passa olika behov och preferenser.

Jämförelse med Konkurrenter

När du jämför Dreame D9 och D9 Max med konkurrerande märken som Roborock och iRobot, kommer du att upptäcka att varje märke försöker sticka ut genom sina tekniska innovationer. Dreame har genom D9-serien fokuserat på att kombinera både dammsugning och moppning i robusta enheter som har laserskanning för att smidigt navigera genom hemmet.

Konkurrenterna som Roborock och iRobot har också en rad modeller som erbjuder liknande och ibland skiljande egenskaper, med allt från kartläggningsteknologier till automatiska tömningssystem. Valet av modell beroende på vilka specifika funktioner och egenskaper som du värdesätter högst i din robotdammsugare.

Skötsel och Underhåll

För att säkerställa att din Dreame D9 robotdammsugare behåller sin effektivitet och livslängd, är det viktigt att följa några grundläggande skötsel- och underhållsrutiner. Periodiskt underhåll och uppdatering av mjukvaran kommer att hålla din robot i toppskick.

Rengöringsverktyg och Underhåll

För regelbunden rengöring av din Dreame D9 är det nödvändigt att rensa huvud- och sidoborstarna från hår och trådar som annars kan linda sig runt dem. Använd en mjuk borste eller dammsugare för att avlägsna damm från filtret. Att hålla denna rengöringshistorik hjälper till att förebygga driftstopp och ser till att dammsugaren alltid är redo för nästa städpass.

 • Huvudborste: Rengör borsten regelbundet för att undvika att smuts och hår ansamlas.
 • Sidoborste: Kontrollera och rengör sidoborstarna för att upprätthålla goda hörn- och kantrengöringsresultat.

Byte av Filter och Tillbehör

Du bör byta ut ditt dammsugarfilter ungefär var sjätte månad beroende på användning, och se till att ha tillbehör som matchar din Dreame D9-modell. Det är också viktigt att hålla mopppaddar rena och byta ut dem när de blir för slitna.

 • Filter: Byt regelbundet för att behålla optimal dammuppsamling.
 • Moppad: Efter varje användning, tvätta moppadden för bästa möjliga rengöringsresultat.

Fast programvaruuppdatering

Genom att hålla din robotdammsugares mjukvara uppdaterad säkerställer du att den alltid kör de senaste funktionerna och förbättringarna. Kontrollera och installera firmware-uppdateringar som tillhandahålls av tillverkaren för att förbättra prestanda och lösa eventuella buggar som kan påverka rengöringstesterna eller städfunktionerna.

 • Mjukvara: Se till att din robot är ansluten till Wi-Fi och att du följer tillverkarens anvisningar för att ladda ner och installera uppdateringar.

Prestandatest och Recensioner

När du överväger Dreame D9 robotdammsugare, så är det viktigt att känna till hur den presterar i verkligheten. I olika tester har D9 Max-modellen särskilt utmärkt sig med sin effektiva LiDAR-navigering och en kraftfull sugkraft på 4000 Pa. Tester av enheten på olika ytor har visat att den hanterar rengöring av såväl högluggsmattor som lågflor och hårda golv med goda resultat.

Funktioner:

 • Kraftfull sugkraft
 • Användarvänlig installation
 • Smart kartläggning

I praktiska rengöringstester har Dreame D9 visat sig vara effektiv där den konsekvent har uppnått grundlig rengöring. Även om det har noterats att mycket fina partiklar, som mjölliknande substans, kan vara en utmaning, är detta ett vanligt tema för många robotdammsugare på dagens marknad.

Rengöringseffektivitet:

 • God på mattor och hårda golv
 • Kan ha svårigheter med mycket fina partiklar

D9-modellen har också erhållit uppskattning för dess förmåga att navigera smart genom hemmiljöer, vilket är centralt för effektiv rengöring. Det rekommenderas att du underlättar dess arbete genom att säkerställa att sladdar och små föremål är undanplockade. Med dessa förberedelser kan Dreame D9 maximera sin prestanda och ge ditt hem en omsorgsfull rengöring.

Pris och Värde för Pengarna

När det kommer till robotdammsugare, är Dreame D9 känd för att erbjuda en bra balans mellan pris och prestanda. Den faller i en prisklass som kan ses som medelnivå, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik som söker effektiv hemstädning utan att för den skull spränga budgeten.

Med tanke på dess funktioner, som schemaläggning och moppningsfunktion samt dess förmåga att navigera runt i hemmet effektivt, får du mycket för pengarna. Dessutom är batterikapaciteten generös, vilket ger en längre drifttid innan behovet av laddning uppstår. Detta gör att Dreame D9 kan hantera större ytor på en singelladdning.

Funktioner som höjer värdet:

 • Navigation: Avancerad lidarteknik för noggrann kartläggning och navigering.
 • Sugkraft: Upp till 4000 Pa, vilket ger en grundlig rengöring.
 • Batterikapacitet: 5200 mAh ger längre rengöringstid.
 • Tyst drift: Ljudnivån är relativt låg, vilket gör att städningen kan genomföras utan störande buller.
 • Mopping: Möjlighet att våtmoppa ger ett extra rengöringslager.
 • Automatisering: Smartphone-app för kontroll och schemaläggning bidrar till enkel hantering.

Värdet av dessa funktioner måste vägas mot priset, och många användare rapporterar att de är nöjda med vad Dreame D9 erbjuder utifrån priset. Den är en konkurrenskraftig modell i segmentet och anses av många vara ett klokt val för den som vill ha en robotdammsugare som inte kompromissar med viktiga funktioner trots ett rimligt pris.

Tillgänglighet och Kundsupport

När du köper Dreame D9 robotdammsugaren kan du förvänta dig ett stöd av hög kvalitet. Dreame tar hand om sina kunder med en kompetent och tillgänglig kundsupport.

Kontaktvägar

 • Telefon – Du kan ringa kundservice under deras öppettider för direktassistans.
 • E-post – Skicka ett e-postmeddelande med din fråga för en detaljerad svar.
 • Livechatt – Använd livechat-funktionen på Dreames hemsida för snabb hjälp.

Supportfunktioner

 • FAQ – En omfattande avdelning för vanliga frågor på deras hemsida kan ge direkt hjälp.
 • Manualer – Elektroniska bruksanvisningar är tillgängliga online för nedladdning.
 • Videoresurser – Instruktionsvideor för vanliga problem och inställningar.

Service efter köp

 • Reservdelar – Du har tillgång till reservdelar för att förlänga din robotdammsugares livslängd.
 • Reparationservice – Om din Dreame D9 skulle behöva repareras finns det en tjänst som kan hantera detta.

Om du stöter på problem eller har frågor gällande din Dreame D9, är det enkelt att kontakta kundsupporten. De strävar efter att ge snabba och effektiva lösningar för en smidig användarupplevelse. Kom ihåg att registrera din produkt online för att utnyttja garantitjänster och få snabbare support.

Specifikationer och Tekniska Data

Dreame D9 är en robotdammsugare som kombinerar avancerade navigeringstekniker med kraftfull sugförmåga för att effektivisera ditt hemstädning. Några av dess mest framträdande specifikationer inkluderar:

 • Navigering: Med LiDAR-teknologi kartlägger D9 Max ditt hem noggrant och navigerar effektivt för att täcka varje yta.
 • Sugkraft: D9 är utrustad med en motor som levererar upp till 4000 Pa sugkraft, vilket gör att den kan lyfta även det mest envisa smuts och damm från dina golv.
 • Batterilivslängd: En generös 5200 mAh batterikapacitet säkerställer att robotdammsugaren kan köra en längre tid innan den behöver återvända till laddningsstationen för att ladda.

Tekniska data i punktform för enklare översikt:

 • Dimensioner: Anges inte i försedd data.
 • Vikt: Anges inte i försedd data.
 • Sugkraft: 4000 Pa
 • Batteri: 5200 mAh (Längre batterilivslängd impliceras utan specifik tidsangivelse)
 • Dammtank: 570 ml (Tillåter dig att städa större ytor utan att behöva tömma tanken ofta)
 • Vattentank: 270 ml (Stödjer våtmoppningsfunktion för en grundligare rengöring)

Dreame D9 kan både torr- och våtmoppa, vilket tillhandahåller en flexibel lösning beroende på dina städningsbehov. Tack vare dess mångsidighet och starka prestanda, är denna robotdammsugare en robust följeslagare i kampen mot smuts och damm i ditt hem.

Vanliga frågor

Denna sektion svarar på vanliga frågor som kan uppstå när du överväger att investera i en Dreame D9 robotdammsugare eller jämför den med andra modeller.

Hur presterar Dreame D9 jämfört med D9 Max i tester?

Dreame D9 och D9 Max-modellerna har visat goda resultat i tester. Specifikt har D9 Max ett förbättrat LiDAR-navigeringssystem som bidrar till mer effektiv städning. Generellt är prestandan för båda modellerna i linje med vad som förväntas av moderna robotdammsugare.

Vilken app ska användas för att styra Dreame D9?

Du styr din Dreame D9 genom en smartphone-app. Denna app tillåter fjärrstyrning av robotdammsugaren och ger tillgång till funktioner som schemaläggning och spårning av städprocessen.

Vad finns det för recensioner av Dreame D9 robotdammsugare?

Recensionerna av Dreame D9 är överlag positiva, där användarna uppskattar dess sugkraft och moppningsfunktion. Användare är vanligtvis nöjda med rengöringsresultatet och dess förmåga att hantera olika typer av skräp och underlag.

Hur skiljer sig Dreame D10 från Dreame D9 i funktioner?

Dreame D10-serien är ofta en uppdatering av tidigare modeller och kan erbjuda förbättringar i batteritid, sugkraft, eller andra prestandadetaljer. De specifika skillnaderna kan variera med varje ny version som släpps.

Vart kan jag köpa Dreame robotdammsugare?

Dreame robotdammsugare finns tillgängliga hos flera återförsäljare, inklusive elektronikbutiker, specialiserade butiker för hushållsapparater, samt på nätet genom diverse e-handelsplattformar.

Vilket prisområde ligger en högkvalitativ robotdammsugare i?

En högkvalitativ robotdammsugare som Dreame D9 kan variera i pris beroende på funktioner och prestanda. Generellt sett ligger de i en prisklass som speglar en balans mellan avancerade funktioner och tillgänglighet för konsumenter.