Roborock Robotdammsugare har etablerat sig som en framstående tillverkare av robotdammsugare och moppar, kända för sin innovation och effektivitet. Med en serie av smarta produkter designade för att förenkla din städning, är Roborocks enheter utrustade med avancerade funktioner som kan göra din vardag lättare.

Prestanda och Funktioner:
Produkterna i Roborocks sortiment är utrustade med kraftfull sugeffekt och olika lägen för rengöring. Deras förmåga att inte bara suga upp smuts utan också moppa golv gör dem mångsidiga. Rengöringsrobotarna kan hantera olika golvytor och har smart teknik som möjliggör navigering och planering av bästa rengöringsväg.

 • Navigeringsteknik: Genom avancerad laser eller kamera för navigation och kartläggning, skapar Roborocks robotdammsugare detaljerade planer av ditt hem för en effektiv rengöring.
 • Batteritid: Tillräcklig batteritid för långa rengöringssessioner, med vissa modeller som erbjuder upp till 180 minuters kontinuerlig drift.
 • Kapacitet och Moppfunktion: Moderna Roborock-modeller omfattar både dammbehållare och vattentankar för våtmoppning.
 • Appkontroll: Du kan enkelt styra din Roborock genom en tillhörande app, som ger dig fjärrkontroll och möjlighet att schemalägga städningen.

Roborocks engagemang för att kombinera robust konstruktion med intelligent mjukvara resulterar i robotdammsugare som tillgodoser många av dina städbekymmer. Oavsett om du hanterar husdjurshår, damm eller smulor, finns det en Roborock-modell som kan assistere dig i att hålla ditt hem skinande rent.

Modeller och Funktioner

Roborock har etablerat sig som en ledande tillverkare av robotdammsugare genom att införa innovativa funktioner som förbättrar städningen. I denna sektion utforskar vi några av deras mest framstående modeller och deras funktioner för att hjälpa dig att hitta en enhet som passar just dina behov.

Roborock S8 Pro Ultra

Roborock S8 Pro Ultra är spetsmodellen som kombinerar hög sugkraft med avancerad moppfunktion. Med sin kapacitet att automatiskt tömma dammbehållaren och en vattentank, erbjuder den här modellen en kompletterande städlösning. Du får även en förbättrad borste DuoRoller Riser™ Brush för effektiv rengöring.

Roborock S8

Roborock S8 är utrustad med funktionen VibraRise® 2.0 som kombinerar kraftfull sugkraft med en effektiv moppfunktion. Den har en förmåga att schemalägga städning över en yta på upp till 300 m², vilket gör att ditt hem kan hållas rent utan din ständiga uppmärksamhet.

Roborock S7

S7-modellen stoltserar med VibraRise® 2.0 moppningssystem och en automatisk mopplyftning som anpassar sig efter underlaget den rengör. Kapaciteten höjer sig över standarden, och dess precision i rengöringsarbetet gör den till ett stabilt val för en smidig städpartner.

Roborock S6 MaxV

Med ReactiveAI 2.0 teknologi kan Roborock S6 MaxV undvika hinder med häpnadsväckande förmåga. Robotdammsugaren har inte bara en moppfunktion utan kan även fjärrstyra, vilket ger dig en intuitiv användarupplevelse.

Roborock S5 Max

Roborock S5 Max är designad för att dammsuga effektivt samt för att kunna schemalägga moppning tack vare en justerbar vattentank. Det är en pålitlig robotdammsugare som håller ditt golv rent med minimal ansträngning från din sida.

Roborock S6

Den här modellen använder PreciSense® LiDAR navigation för att orientera sig och utföra noggrann städning av dina golv. Liksom sina föregångare har S6 en moppfunktion som kompletterar sugkraften för en grundlig rengöring.

Navigering och Karta

Med ständig utveckling inom robotteknologi erbjuder Roborock-appen avancerade funktioner för navigering och kartläggning för att skräddarsy städupplevelsen. Genom att använda precisa navigationssystem och smarta kartläggningsfunktioner kan du enkelt schemalägga och styra din robotdammsugare.

Precisense® Lidar Navigering

Roborock-appen utnyttjar Precisense® Lidar Navigering för att skapa en detaljerad karta över ditt hem och navigera skickligt runt i det. Denna teknik möjliggör en mer noggrann och effektiv städning eftersom robotdammsugaren kan känna av sin omgivning och undvika hinder.

ReactiveAI 2.0

ReactiveAI 2.0 är en förbättrad form av hinderundvikande teknik. Den hjälper roboten att identifiera och reagera på hinder i realtid. Tack vare kameror och avancerade algoritmer kan Roborock skilja mellan olika objekt och undvika dem mer effektivt, även under olika ljusförhållanden.

Skapa och Använda No-Go Zoner

Roborock-appen låter dig skapa och använda No-Go Zoner för att kontrollera var din robotdammsugare ska rengöra. Detta är särskilt användbart för att förhindra att roboten rör sig på områden med t.ex. mattor, trådlösa kablar eller andra känsliga föremål.

 • Exempel på användning av No-Go Zoner:
  • Skydda mattor: Markera mattor som No-Go Zoner för att undvika våta fläckar från moppningen.
  • Barn- och djursäkert: Skapa zoner för att undvika leksaker och matskålar.
  • Anpassa städzoner: Exkludera vissa delar av hemmet eller rum där du inte önskar städning.

Kartläggning och Schemaläggning

Med Roborocks kartläggningssystem kan du enkelt schemalägga städuppgifter mycket detaljerat. Du kan ställa in specifika tider för när roboten ska städa ett visst område, och uppdateringar kan göras direkt via din smartphone.

 • Steg-för-Steg till enkel schemaläggning:
  1. Öppna Roborock-appen på din smartphone.
  2. Använd kartfunktionen för att skapa och anpassa kartor över ditt hem.
  3. Ställ in scheman för olika zoner och tider.

Med dessa verktyg blir din Roborock mer än bara en robotdammsugare; den blir en central del av din smarta hemstädning.

Sömlös Integration och Kontroll

Din Roborock robotdammsugare kan enkelt integreras i ditt hem och ger dig tillgång till effektiv styrning och skräddarsydd schemaläggning för städning via den medföljande appen.

Fjärrstyrning genom Appen

Med Roborock-appen installerad på din smartphone kan du fjärrstyra din robotdammsugare, oavsett var du befinner dig. Du kan utan problem starta, stoppa, och övervaka städrutterna i realtid. Appen erbjuder även en karta över ditt hem, vilket låter dig identifiera och markera ”No Go”-zoner, till platser där du inte önskar att dammsugaren ska gå. Om du har produkter från Xiaomi, kan du ofta njuta av extra fördelar tack vare ekosystemets trådlösa integration.

Automatiska Rutiner

Med appen kan du schemalägga automatiska städrutiner. Detta innebär att du kan planera städning på tidpunkter som passar dig bäst, vare sig det är dagligen, veckovis eller vid särskilda tillfällen. Din Roborock kommer självständigt att påbörja och avsluta städningen enligt det schema du angivit, och detta automatiskt och utan ytterligare ingripanden så länge den har tillräckligt med batteritid och tömning sker vid smarta laddningsstationer enligt behov.

Rengöringsfunktioner

Vid utformningen av Roborocks robotdammsugare har speciell uppmärksamhet lagts vid dess mångsidiga rengöringsfunktioner. Med avancerade system för hantering av smuts och automatiska lösningar, är dessa enheter utformade för att effektivisera städningen.

Sugkraft och Kapacitet

Roborocks robotdammsugare är utrustade med VibraRise® 2.0 teknologi som ser till att sugkraften är optimerad för olika ytor, och kan dynamiskt anpassa sig efter mängden smuts. Dammbehållarens kapacitet är tillräckligt stor för att hantera allmän hushållssmuts utan konstant tömning.

Moppningsfunktioner

Moppfunktionerna i dessa robotdammsugare stödjer sig på en vattentank som distribuerar vatten jämnt och kontrollerat med hjälp av ultraljudsteknologi, vilket ger en effektiv rengöring av hårda golv. Vissa modeller har även dubbla roterande moppar för extra grundlig moppning.

Automatiska Rengöringslösningar

Roborock erbjuder flera automatiska rengöringslösningar såsom automatisk tömning av dammbehållaren och automatisk mopptvätt. Med RockDock® Ultra är det möjligt för roboten att inte bara tömma sig själv utan också rengöra och torka moppen automatiskt mellan rengöringarna.

Flexibilitet och Anpassningsförmåga

Robotdammsugarna har förmågan att justera sig efter omgivningen genom automatisk mopplyftning när de känner av mattor för att undvika att blöta ner dem. Mopplyft och förbättrad navigering gör det möjligt att enkelt manövrera runt hinder och fortsätta städningen utan avbrott.

Vanliga frågor

När du överväger att skaffa en Roborock robotdammsugare, är det vanligt med frågor kring tillbehör, specifika modeller, var man kan hitta bästa erbjudanden och produktfunktioner. Denna sektion syftar till att ge dig svaren på några av de vanligaste frågorna.

Vilka tillbehör bör jag köpa till min Roborock dammsugare?

För att få optimal prestanda och underhåll av din Roborock dammsugare kan det vara bra att investera i extra mopppads, sidoborstar och HEPA-filter som bör bytas ut regelbundet för att bibehålla enhetens effektivitet.

Vilka funktioner skiljer Roborock Q7 Max från andra modeller?

Roborock Q7 Max har en upphöjd moppfunktion som gör det möjligt för den att auto-detektera mattor och lyfta moppen, vilket innebär att den kan övergå mellan olika golvtyper utan problem och utföra både dammsugning och moppning utan att fukta mattor.

Hur jämför Roborock S5 mot nyare Roborock-modeller?

Roborock S5 har varit en pålitlig modell men nyare enheter som S7 och S8 erbjuder avancerade funktioner som förbättrad kartläggning, starkare sugkraft och mer sofistikerade moppningsfunktioner.

Var kan jag köpa Roborock dammsugare till bästa pris?

Roborock dammsugare finns tillgängliga hos flera återförsäljare både i fysiska butiker och på nätet. Titta efter specialerbjudanden och kampanjer för att hitta den bästa affären.

Hur skiljer sig Roborock Dyad från traditionella robotdammsugare?

Roborock Dyad är en våtmopp och dammsugare i ett som kan hantera spill och svårare smuts på ett sätt som traditionella robotdammsugare inte kan.

Kan Roborock robotdammsugare använda rengöringsmedel under städningen?

Roborock robotdammsugare är generellt inte konstruerade för att använda rengöringsmedel i deras moppningsfunktion. Använd endast vatten vid moppning för att undvika skador på både maskinen och dina golv.